Stichting de Bosrand Wageningen heeft op zaterdag 11 maart 2023 opnieuw mee gedaan met NL Doet. 

In samenwerking met Pluktuin de Bosrand wilden we de houten compostbakken vervangen. De houten palen van de bakken waren na 10 jaar gebruik door gerot. Ook waren van de wanden diverse planken - door de druk van de grond - gebroken.

Door het slechte weer waren er minder aanmeldingen dan de voorgaande jaren, maar Jafeth en Frits hebben hard gewerkt en 

alle rotte palen vervangen door hardhouten palen. Binnenkort gaan we de planken van de zijwanden bevestigen en dan kunnen de compostbakken er weer jaren tegenaan. 

Bedankt voor je hulp Jafeth. Kom tijdens het plukseizoen als bedankje een mooie bos bloemen plukken. 

 

Daarnaast waren er tijdens NLDoet op vrijdag en zaterdag bij de pluktuin nog diverse andere klussen te doen. Ondanks het slechte weer zijn er vrijdag diverse mensen komen helpen in de tuin en is er weer veel gedaan. Zie ook de foto's onder aan de pagina.

Als voorbereiding op NLdoet had Lies vooraf alle door de Houtclub Ede uit-gevreesde letters van de naamborden groen geverfd en Martijn alle oude borden geschuurd. Hierdoor konden vrijdagmorgen de Burgemeester Floor met de wethouders  Marije, Erik-Jan en Maud meteen aan de slag met het beitsen van alle naamborden. Gelukkig kon dit droog en beschut in de kas en onder de overkapping. 

Jaap en Bram hebben foto's gemaakt en een mooi artikel geschreven in de Stad Wageningen over vrijwilligerswerk in de pluktuin via de Meedoen Balie van de Vrijwilligers Centrale Wageningen en het AZC.

https://www.stadwageningen.nl/lokaal/overig/909617/pluk-de-dag-in-de-pluktuin

 

'S nachts blies de oostenwind natte sneeuw onder de overkapping op de gebeitste borden. Gelukkig waren ze al redelijk opgedroogd en hebben ze er geen schade door geleden. De volgende morgen alle borden op stoelen in de zon gezet en laten drogen. 

Zaterdagmiddag - met een lekker zonnetje erbij - hebben Lies, Wil en Lavitha ongeveer 2/3 van de borden geschuurd en voor de 2e keer gebeitst. Binnenkort nog de laatste borden doen en dan is alles klaar om in de tuin opgehangen te worden. Ze zijn erg mooi geworden. We zijn er erg blij mee en de klanten vinden de borden - naast handig - ook altijd erg mooi.

Jafeth, Zaman en Ameth hebben geholpen van boomstammetjes, takken en bamboestengels een steunconstructie voor de dahlia's te maken, zodat ze met slecht weer niet omknakken.

 

Zaman heeft samen met Marten en Francine het cirkelvormige pad door de moederbedden (planten waar Francine stekjes voor de verkoop van gaat nemen) opnieuw bestraat.

 

Er  is weer heel veel gedaan. Bedankt allemaal voor jullie hulp en gezelligheid! Kom tijdens het plukseizoen een keer een bos bloemen plukken als bedankje voor jullie hulp.

Frits (namens Stichting de Bosrand Wageningen) en Petra (Pluktuin de Bosrand)