Stichting de Bosrand Wageningen heeft op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart 2019 voor de 3e keer meegedaan met NL Doet, de landelijke vrijwilligersdagen. Als klus hebben we - in samenwerking met Pluktuin de Bosrand - nieuwe compostbakken gemaakt.

Met hulp van Frits en Hans zijn de zware betonpalen naar de tuin vervoerd. Frits heeft het hout voor de bakken op maat gezaagd. Vervolgens heeft Henk Hol van Meratus Hoveniers als onderdeel van deal van Beursvloer Ede de betonpalen op maat gezaagd. Als tegenprestatie heeft Henk samen met partner een mooi boeket geplukt met kopje koffie en taartje erbij.

Vrijdag hebben in de stromende regen Chris, Bert en 2 sterke mannen van Bayer de bakken in elkaar gezet. 

We zijn er blij mee, want de bestaande compostbakken waren ontoereikend. Ondertussen is de eerste bak al redelijk gevuld.

Verder zijn er tijdens NL Doet nog diverse andere klussen in de pluktuin gedaan; zoals onkruid wieden bij de frambozen en de theetuin op orde maken. Zie ook www.pluktuindebosrand.nl

Iedereen weer heel erg bedankt voor jullie hulp. Als bedankje mogen jullie in de loop van het seizoen een keer een mooie bos bloemen komen plukken.